Forside - Sognepræsten - øvrig kontakt - Gudstjenester - Arrangementer

Arrangementer:

Adventsgudstjeneste i Mjolden Kirke
Søndag d. 2. december kl. 15.00 holdes der adventsgudstjeneste i Mjolden Kirke, der i år er under medvirken af cellisten Stine Staub Olesen, der har spillet cello siden hun var syv år, har uddannet sig i flere lande og spillet med mange forskellige orkestre. I gudstjenesten medvirker også årets konfirmander med de ni læsninger og der bliver også fællessang. Alle er meget velkomne. Det bemærkes, at gudstjenesten afstemmes med tændingen af juletræslyset i Mjolden kl. 16.30.

Julen synges ind i Døstrup Kirke
Tirsdag d. 11. december kl. 20.00 (bemærk tidspunktet) er der adventskoncert i Døstrup Kirke ved Løgumkloster Vokalensemble, der fejrede 25-års jubilæum sidste år og består af meget rutinerede og dygtige sangere, der vil synge advents- og julesange. Koret er under ledelse af Søren Birch og undervejs spiller Peter Langberg på orgelet. Der bliver desuden fællessang og efter koncerten er der kaffe og klejner i Café Laurentius. Fri entré og alle er velkomne til en ganske stemningsfyldt aften.

Herreværelset byder atter ind
Herreværelserådet glæder sig over den store opbakning og indbyder atter til frokost i Herreværelset i konfirmandstuen onsdag d. 12. december med risalamande og mandelgave. Og i det nye år bydes der ind onsdag d. 16. januar og onsdag d. 20. februar rundes sæsonen af. Alle gange er det kl. 12.00 med tilmelding senest mandagen før. Det varer en times tid og tilmelding kan foretages til et medlem af herreværelserådet (se nedenfor). Det koster kr. 30,- for frokost inklusiv øl og vand og der betales på dagen, hvor alle mænd i alle aldre fra begge sogne er meget velkomne. Venlig hilsen herreværelserådet

Broder Johansen, 7475 4259
Jens Anker Clausen, 2749 8380
Kristian Jakobsen, 7475 4209
Jeppe Knudsen, 4035 8645
Ian Ørtenblad, 7475 4106

Julegudstjeneste for børnehaverne
Det er skik, at børnehaverne, Nyskoven og Døstrup Børnehus, besøger kirken, når julen nærmer sig. Og i år kommer alle de søde børn på julebesøg i Døstrup Kirke tirsdag d. 18. december kl. 9.30, hvor de skal høre juleevangeliet i børnehøjde. Og skulle der være nogen fra sognene, der har lyst til at være med, når børnene kommer til kirke, så er alle velkomne i kirken – og det er kun godt at have flere voksne til at synge med.

Familiejulegudstjeneste for børn
Også i år skal der være en særlig familiejulegudstjeneste for børn i de to sogne. Det bliver i Døstrup Kirke torsdag d. 20. december kl. 18.30. Alle fra sognene, uanset alder, der har lyst til at være med, er velkomne. En gruppe af børn går ind med lys og opfører juleevangeliet, sådan som det plejer at blive gjort. Vi håber på god opbakning til en ganske særlig aften!

Fælles nytårsgudstjeneste
Nytårsdag, tirsdag d. 1. januar kl. 16.00 holdes der nytårsgudstjeneste i Mjolden Kirke. Efter gudstjenesten, der giver lejlighed til at reflektere over tiden, som den går og kommer, vil der være kransekage og mousserende vin i våbenhuset. Denne gudstjeneste går som bekendt på skift mellem de to kirker og alle fra begge sogne er meget velkomne til at ønske hinanden godt nytår!

Døstrup Kirkebio – s/h og farver
De to næste film i Døstrup Kirkebio er meget forskellige, den ene sort-hvid og den anden i tegneserieagtige farver, den ene munter, den anden tænksom, men begge film giver rig mulighed for at trække på smilebåndet.
Tirsdag d. 15. januar kl. 19.00 vises det franske komediedrama ”The Artist” fra 2011, der året efter var nomineret til hele 10 Oscars og modtog fem, blandt andet som bedste film. Filmen foregår i Hollywood i 1920’erne og meget romantisk; og så er filmen meget overraskende en moderne stumfilm, der ”tænder troen på filmmediet, hvis man skulle have mistet den”. Filmen blev også berømmet for sin meget smukke musik, hvorfor Ivan Falk denne aften står for lyden.

Torsdag d. 21. februar kl. 19.00 vises den amerikanske film ”The Florida Project” fra 2017, der skildrer den 6-årige Moonees liv som en del af det allerfattigste USA. Filmen, der er både rørende og morsom er kaldt ”et enestående indblik i livet i skyggen af det normale og en hyldest til børns vidunderlige evne til at finde magien i alt”. Det er to meget forskellige film, man ikke glemmer. I pauserne serveres kaffe, vin og popcorn. Fri entré og alle er velkomne i Døstrup Kirkebio.

Kyndelmissegudstjenester
I begyndelsen af februar er det atter kyndelmisse, hvilket vil blive markeret i begge kirker, nemlig lørdag d. 2. februar kl. 17.30 i Døstrup Kirke og søndag d. 3. februar kl. 17.30 i Mjolden Kirke. Det bliver to lysgudstjenester, hvor kirkerne vil være oplyst af levende lys på smukkeste vis og hvor sognets konfirmander og andre børn vil bære lys ind ved gudstjenestens begyndelse. I løbet af gudstjenesten vil der være mulighed for alle for at tænde lys i kirkens smukke lyskors og alle er velkomne til disse gudstjenester, der plejer at være en særlig stemningsfuld oplevelse.