Forside - Sognepræsten - øvrig kontakt - Gudstjenester - Arrangementer

Arrangementer:

Julegudstjeneste for børnehaverne

Det er skik, at børnehaverne, Nyskoven og Døstrup Børnehus, besøger kirken, når julen nærmer sig. Og i år kommer alle de søde børn på julebesøg i Døstrup Kirke tirsdag d. 10. december kl. 9.30, hvor de skal høre juleevangeliet i børnehøjde. Og skulle der være nogen fra sognene, der har lyst til at være med, når børnene kommer til kirke, så er alle velkomne i kirken – og det er kun godt at have flere voksne til at synge med.

Advent og gospel i Døstrup Kirke

Tirsdag d. 10. december kl. 20.00 er der adventskoncert i Døstrup Kirke ved Tønder Gospelkor, der blev oprettet i januar 2010 og i dag består af ca. 30 dygtige amatø- rer, som øver i Tønder Frikirke under ledelse af Stig Möglich Rasmussen. Repertoiret består af nye og velkendte gospelsange, og der vil også blive anledning til at synge med undervejs. Efter koncerten er der kaffe og klejner i Café Laurentius. Fri entré og alle er velkomne til en aften, hvor det glædelige budskab om Jesu fødsel omsættes til toner og sang.

Herreværelset byder atter ind

Herreværelserådet indbyder til frokost i Herreværelset i konfirmandstuen onsdag d. 11. december med risalamande og mandelgave. I det nye år bydes der ind onsdag d. 15. januar og onsdag d. 19. februar rundes sæsonen af. Alle gange er det kl. 12.00 med tilmelding senest mandagen før. Det varer en times tid og tilmelding kan foretages til et medlem af herreværelserådet (se nedenfor). Det koster kr. 30,- for frokost inklusiv øl og vand og der betales på dagen, hvor alle mænd i alle aldre fra begge sogne er meget velkomne. Venlig hilsen herreværelserådet

Broder Johansen, tlf. 7475 4259 Jens Anker Clausen, tlf. 2749 8380 Kristian Jakobsen, tlf. 7475 4209 Jeppe Knudsen, tlf. 4035 8645 Ian Ørtenblad, tlf. 7475 4106

Fælles nytårsgudstjeneste

Nytårsdag, onsdag d. 1. januar kl. 16.00 holdes der fælles nytårsgudstjeneste i Døstrup Kirke. Efter gudstjenesten, der giver lejlighed til at reflektere over tiden, vil der være kransekage og mousserende vin i Café Laurentius. Alle fra begge sogne er meget velkomne til at ønske hinanden godt nytår

Døstrup Kirkebio – sjov og spænding

De to næste film i Døstrup Kirkebio er meget forskellige, men begge film er gode eksempler på, hvad film kan, når det ikke er metervarer, men derimod dygtigt håndværk. Torsdag d. 23. januar kl. 19.00 vises ”Ingen er fuldkommen” fra 1959 med Marilyn Monroe, Tony Curtis og Jack Lemmon. Filmen handler om to arbejdsløse Chicago-musikere, der får nogle gangstere på nakken og må flygte ved at få hyre i et kvindeorkester (!) og så går det ellers derudaf med flirt, kærlighed og forviklinger. Filmen foregår i Hollywood i 1920’erne og er meget romantisk; følge American Film Institute ligger filmen solidt på førstepladsen over verdens sjoveste film og så indeholder den tilmed mange klassiske Marilyn Monroe-sange. Torsdag d. 27. februar kl. 19.00 vises den amerikanske spændingsfilm ”Good Time” fra 2017, der handler om to brødre i New York, der mislykkes med et røveri, hvorefter den ene bror kommer i fængsel. Filmen følger den anden brors bestræbelser på at få sin bror ud af fængslet. Der er fart og adrenalin over filmen, men filmen skildrer også et rørende forhold mellem to brødre. Filmen er kaldt hæsblæsende, hjertegribende og poetisk og blev også berømmet for sin musik. I pauserne serveres kaffe, vin og popcorn. Fri entré og alle er velkomne i Døstrup Kirkebio.

Udflugt for børn til Jump A Lot

Så byder Mjolden Sogn og Døstrup Sogn igen børnefamilier på sogneudflugt, nemlig lørdag d. 18. januar med afgang fra Mjolden Kirke kl. 9.50 og fra Døstrup Kirke kl. 10.00. Turen går til Jump A Lot ved Rødekro og der køres med bus. Jump A Lot er et gigantisk legeland, hvor man indenfor kan hoppe, klatre og lege på alle mulige måder. Jump A Lot er dagens hovedaktivitet, men dagen vil også byde på andre gode oplevelser. Prisen er kr. 50,- per deltager, barn som voksen – dog max. 200,- per familie; prisen dækker hele dagen med frokost og kage. Vi er hjemme igen kl. 16.00 i Døstrup og kl. 16.10 i Mjolden og håber på en god dag, hvor sognenes børn kan lære hinanden bedre at kende! Venlig hilsen planlægningsudvalget

Kyndelmissegudstjeneste

I begyndelsen af februar er det atter kyndelmisse, hvilket vil blive markeret i Døstrup Kirke søndag d. 2. februar kl. 17.30. Det bliver en lysgudstjeneste, hvor sognets konfirmander går med lys. I gudstjenesten vil der være mulighed for at tænde lys i kirkens lyskors og alle er velkomne til disse gudstjenester. Medbring gerne gamle lysestumper, der gives videre til Kirkens Korshær.

Genforeningen 1920-2020

I 2020 fejres 100-året for genforeningen i 1920 og det bliver en stor fejring strakt ud over lang tid i hele landsdelen. Også i vore sogne skal genforeningen markeres og første runde er søndag d. 9. februar, dagen før den historiske afstemningsdag, der som bekendt var d. 10. februar 1920. I gudstjenesten vil der i salmer og prædiken være referencer til genforeningsåret. Nedenfor ses et udsnit af Thor Bøgelunds berømte genforeningsplakat

Fastelavnsgudstjeneste for børn

Søndag d. 23. februar kl. 10.00 holdes der fastelavnsgudstjeneste i Døstrup Kirke, hvor børnene meget gerne må møde op i udklædning. Alle børn fra begge sogne er meget velkomne og for forældre og børnenes faddere er sådan en familiegudstjeneste en fin mulighed for at følge op på, at barnet er døbt og skal vide, at kirken også er hendes eller hans. Efter gudstjenesten er der tøndeslagning på pladsen foran kirken. Der vil være noget at spise og drikke for de små og der vil være kaffe til de voksne. Skulle vejret være helt forfærdeligt rykker vi indenfor. Det koster ikke noget at være med og alle er meget velkomne!